Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Лека супичка с червена леща

Лека супичка с червена леща

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Лека супичка с червена леща
Снимка: Наталия Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Спокойно може да си сипете допълнително - не само е много лека, но е и здравословна"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ч.ч
  • чушки - 1 бр. зелена или червена
  • картофи - 1 бр.голям
  • моркови - 1 малък
  • лук - 1 глава малка кромид
  • масло - 30 г
  • олио - 1 с.л.
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • черен пипер
  • сол
  • зелен лук - за поръсване
  • лимони - резенчетата
  • за застройката
  • яйца - 1 жълтък
  • кисело мляко - 1 с.л
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофът се обелва и нарязва на ситно, чушката и лукът също се нарязват на ситно, а морковът се рендосва. В тенджера сипваме маслото и олиото и в тях задушаваме картофа, моркова и лука, разбъркваме за 2-3 минутки.

След това прибавяме чушката, наситнен магданоза, измитата леща и подправки на вкус, разбъркваме още 2-3 минути и заливаме с около 1 литър гореща вода. Оставяме да ври на тих огън до готовност и след това застройваме и махаме от огъня.

Застройката си приготвяме, като разбъркаме хубаво съставките и вземаме с черпак от супичката в тенджерата и на тънка струя при непрекъснато разбъркване сипваме при застройката, след това всичко на тънка струя връщаме в тенджерата със супата.

Поднасяме поръсена с пресен лук и резенче лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Не съм готвила с червена леща верно ли е че се вари по бързо.
27.05.2016 16:08
1
Покажи всички подкоментари