Начин на приготвяне
Картофът се обелва и нарязва на ситно, чушката и лукът също се нарязват на ситно, а морковът се рендосва. В тенджера сипваме маслото и олиото и в тях задушаваме картофа, моркова и лука, разбъркваме за 2-3 минутки.
След това прибавяме чушката, наситнен магданоза, измитата леща и подправки на вкус, разбъркваме още 2-3 минути и заливаме с около 1 литър гореща вода. Оставяме да ври на тих огън до готовност и след това застройваме и махаме от огъня.
Застройката си приготвяме, като разбъркаме хубаво съставките и вземаме с черпак от супичката в тенджерата и на тънка струя при непрекъснато разбъркване сипваме при застройката, след това всичко на тънка струя връщаме в тенджерата със супата.
Поднасяме поръсена с пресен лук и резенче лимон.
Коментари