Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Доматена супа»Турска доматена крем супа

Турска доматена крем супа

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2002k4113
Турска доматена крем супа
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Специалитет от турската кухня - доматен крем супа"

Необходими Продукти

  • домати - 7 бр. червени
  • брашно - 2 - 3 ч.л.
  • доматена паста - 1с.л.
  • растително масло - 2 - 3 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. (или на вкус)
  • червен пипер - 1 щипка (или на вкус)
  • вода - 1 литър (или доматен сок)
  • сирене - 100 г (или сметана)
  • чесън - 1 - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете доматите, измийте ги и ги обелете. След това нарежете белените домати на малки кубчета.

Сложете тигана на средна степен да загрее, изсипете в него олиото, а след това прибавете брашното. Разбъркайте. Запържете го на слаб огън, до златисто-кафяв цвят.

След това добавете доматената паста към брашното. Разбъркайте добре и пържете още 4-5 минути.

Вземете нарязаните домати и също ги сложете в тигана, добавете чесъна, нарязан на много ситно или пресован през пресата за чесън. С непрекъснато разбъркване гответе всичко заедно за още 5 минути.

Съдържанието на тигана се премества в подходяща голяма тенджера. Добавя се водата и се поставя на котлона на средна степен.

Периодично разбърквайте доматената супа докато заври. Овкусете със сол и пипер на вкус.

След като е готово ястието, вземете кухненски електрически пасатор и го пюрирайте.

Вашата турска доматена крем супа е готова.

Забележка: Можете да я поднесете, като поръсите с настъргано бяло сирене или със сметана и билки. Много вкусна е и с крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: