Начин на приготвяне
Вземете доматите, измийте ги и ги обелете. След това нарежете белените домати на малки кубчета.
Сложете тигана на средна степен да загрее, изсипете в него олиото, а след това прибавете брашното. Разбъркайте. Запържете го на слаб огън, до златисто-кафяв цвят.
След това добавете доматената паста към брашното. Разбъркайте добре и пържете още 4-5 минути.
Вземете нарязаните домати и също ги сложете в тигана, добавете чесъна, нарязан на много ситно или пресован през пресата за чесън. С непрекъснато разбъркване гответе всичко заедно за още 5 минути.
Съдържанието на тигана се премества в подходяща голяма тенджера. Добавя се водата и се поставя на котлона на средна степен.
Периодично разбърквайте доматената супа докато заври. Овкусете със сол и пипер на вкус.
След като е готово ястието, вземете кухненски електрически пасатор и го пюрирайте.
Вашата турска доматена крем супа е готова.
Забележка: Можете да я поднесете, като поръсите с настъргано бяло сирене или със сметана и билки. Много вкусна е и с крутони.