Начин на приготвяне
Режем месото на късчета. Лука на ситно, моркова на полумесеци, а картофите на кубчета.
Взимаме една тенджера и задушаваме месото с олио. Подправяме със сол и пипер меланж.
След като се е запържило, добавяме чесъна и лука. Разбъркваме. След около 5 мин. добавяме и моркова.
Готвим до омекване на моркова, сипваме вода и добавяме картофите. Подправяме със сол, черен пипер на зърна, бахар, чубрица и пушен червен пипер. Разбъркваме всичко и оставяме на котлона.
Варим до готовност на картофите и поднасяме яхнията топла.
Забележка: Преди да се даде на детето, намачкайте с вилица или пасирайте по-едрите парчета. Тази яхния е подходяща за деца над 18 месеца.
Яхнията със свинско за деца е готова.