Начин на приготвяне
Сармите са едно от любимите ястия на повечето от нас, особено през зимния период.
За по-голяма сочност, поднасянето със сосче е задължително.
В дълбок тиган си разтопяваме маслото. Прибавяме си кашичката, която сме си приготвили от брашното и водата. Разбъркваме непрекъснато.
Отнемаме от котлона, добавяме прясното мляко при непрекъснато бъркане. Връщаме отново на котлона и бъркаме докато се посгъсти.
Отнемаме отново от котлона и добавяме разбитите жълтъци.Връщаме отново на котлона за кратко, докато сосът за месо кипне.
Махаме от котлона и посоляваме. Поднасяме сармичките, поляти със сос.
Белият сос за сарми с прясно мляко е много сполучлив и подходящ и за различни видове меса.