Вкусна имамбаялдъ с кайма

Христинка КолеваХристинка Колева
Чирак
108
2k
407
188
31/07/2020
"Имамбаялдъ с кайма - насладете се "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо668
  • Преглеждания за месеца479
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се разрязват на две по дължина. Меката част се нарязва леко на решетка. Посоляват се и се оставят за 20 минути.

Измиват се и се поставят в тава. Поръсват се със зехтин и се запичат за 20 минути.

След като се охладят се издълбават.

В тиган се загрява олиото. В него се задушават дребно нарязаният лук, морков и чесън.

Добавя се каймата и след като се е раздробила се прибавя обеленият и нарязан домат.

Сместа се овкусява с черният пипер. Поръсва се със ситно нарязания магданоз и чубрица. Ако е необходимо се посолява.

С тази смес се пълнят патладжаните.

Поставят се в загрята фурна на 180 градуса и вкусното ястие имамбаялдъ се запича около 15-20 минути.

Приятен апетит! Вкусната имамбаялдъ с кайма е готова.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар