Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Вкусна пържена паста с кайма

Вкусна пържена паста с кайма

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Вкусна пържена паста с кайма
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • макарони - 200 г
  • кайма - 250 г
  • провансалски билки - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно и поотделно лука, моркова, чушката и домата.

Нагрейте олиото и запържете лука и моркова до омекване. Прибавете каймата, малко сол и задушете, докато каймата стане на гранули.

Прибавете нарязаните чушка и домат заедно с провансалските билки и черен пипер на вкус, задушете за още 5 минути.

Прибавете сухите макарони и добре разбъркайте, долейте гореща вода и готвите за 8 минути, като периодично разбърквате.

Премахнете макароните от огъня, разбъркайте и задушете под капак за 5-7 минути, за да си поемат напълно соса.

Сервирайте пастата с кайма.

Този, който е пържил сурови макарони (не варени), знае, че пастата е напълно с различен вкус!

Пържени зеленчуци с кайма, макарони, напоени със зеленчуков сос, бързо и вкусно приготвена паста!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: