Начин на приготвяне
Нарежете на ситно и поотделно лука, моркова, чушката и домата.
Нагрейте олиото и запържете лука и моркова до омекване. Прибавете каймата, малко сол и задушете, докато каймата стане на гранули.
Прибавете нарязаните чушка и домат заедно с провансалските билки и черен пипер на вкус, задушете за още 5 минути.
Прибавете сухите макарони и добре разбъркайте, долейте гореща вода и готвите за 8 минути, като периодично разбърквате.
Премахнете макароните от огъня, разбъркайте и задушете под капак за 5-7 минути, за да си поемат напълно соса.
Сервирайте пастата с кайма.
Този, който е пържил сурови макарони (не варени), знае, че пастата е напълно с различен вкус!
Пържени зеленчуци с кайма, макарони, напоени със зеленчуков сос, бързо и вкусно приготвена паста!