Начин на приготвяне
Патладжаните се разрязват на две по дължина. Меката част се нарязва леко на решетка. Посоляват се и се оставят за 20 минути.
Измиват се и се поставят в тава. Поръсват се със зехтин и се запичат за 20 минути.
След като се охладят се издълбават.
В тиган се загрява олиото. В него се задушават дребно нарязаният лук, морков и чесън.
Добавя се каймата и след като се е раздробила се прибавя обеленият и нарязан домат.
Сместа се овкусява с черният пипер. Поръсва се със ситно нарязания магданоз и чубрица. Ако е необходимо се посолява.
С тази смес се пълнят патладжаните.
Поставят се в загрята фурна на 180 градуса и вкусното ястие имамбаялдъ се запича около 15-20 минути.
Приятен апетит! Вкусната имамбаялдъ с кайма е готова.