Начин на приготвяне
Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на сняг с половината захар. Другата захар прибавяме към жълтъците и ги разбиваме до побеляване.
Прибавяме на тънка струя жълтъците към белтъците и разбъркваме внимателно. Към яйцата прибавяме брашното и разбъркваме внимателно. Печем на предварително загрята фурна.
Изсипваме животинската сметана в изстудена метална купа и оставяме в хладилника за 10-15 минути. Разбиваме внимателно и добавяме пудрата захар.
Млякото и захарта се варят на котлона, към тях се прибавят 180 г брашно и 40-50 г нишесте. Когато е готово се маха от котлона и се прибавя маслото, за да не хване коричка.
Разрязваме блата на 3 части. Реди се блат, сметанов крем, Сникърс, вторият крем и така до края и до сглобяването на тортата.
При украсата пуричките се режат на две и се редят една шоколад, една ванилия.
Тортата Сникърс с 2 вида крем е готова.