Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Запържен фасул по стара рецепта

Запържен фасул по стара рецепта

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Запържен фасул по стара рецепта
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Насладете се на автентичната рецепта за запържен боб, която измъкнахме от старите тефтери"

Необходими Продукти

  • фасул - 1 ч.ч. зрял
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 0. 5 глава
  • сол - на вкус
  • джоджен - 1 щипка сух
  • чубрица - 1 щипка суха
  • лют червен пипер - 1 щипка (по желание)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 30 г
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и накиснете фасула в топла вода за 1 нощ да престои.

На сутринта изхвърлете водата и налейте студена вода, поставете да заври на слаб огън, след което усилете огъня на умерен. Свареният фасул прецедете и оставете настрани.

Задушете ситно нарязания лук в нагрятото олио на слаб огън. Прибавете фасула и бъркайте внимателно, посолете на вкус и поръсете с чубрица, джоджен и лют пипер по желание. Разбъркайте внимателно и задушете под капак за около 5 минути.

Отделно разтопете и загрейте маслото, премахнете от котлона и прибавете червения пипер, разбъркайте добре и полейте фасула. Сервирайте поръсен с пресен магданоз, става много вкусен!

Запърженият фасул по стара рецепта е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: