Начин на приготвяне
Измийте и накиснете фасула в топла вода за 1 нощ да престои.
На сутринта изхвърлете водата и налейте студена вода, поставете да заври на слаб огън, след което усилете огъня на умерен. Свареният фасул прецедете и оставете настрани.
Задушете ситно нарязания лук в нагрятото олио на слаб огън. Прибавете фасула и бъркайте внимателно, посолете на вкус и поръсете с чубрица, джоджен и лют пипер по желание. Разбъркайте внимателно и задушете под капак за около 5 минути.
Отделно разтопете и загрейте маслото, премахнете от котлона и прибавете червения пипер, разбъркайте добре и полейте фасула. Сервирайте поръсен с пресен магданоз, става много вкусен!
Запърженият фасул по стара рецепта е готов.