Начин на приготвяне
Бобът се накисва в студена вода от предната вечер.
След това се измива, слага се в тенджера под налягане, като се добявят всички зеленчуци - нарязани, подправките - нарязани или стрити и се овкусява.
Долива се около 3 ч.ч.вода, затваря се и се вари около 15-20 минути, след като тендерата започне да изкарва пара. Сваля се от огъня, тенджерата се охлажда и отваря.
В средно дълбок тиган се сипва олиото и се прави запръжка с брашното и червения пипер. Изсипва се бобът от тенджерата, като се бърка непрекъснато, до сгъстяване на боб яхнията.
Може преди поднасяне да се наръси със ситно нарязан пресен джоджен или магданоз. Добър апетит със запържения боб по Кнежански!
Коментари