Мариновано сирене с чедър и билки

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Помощник Готвач
246
1k
578
224
1
04/08/2020
"Вкусно сиренце винаги на разположение - даваме ви и рецептата "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо270
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • бяло сирене - 500 г
  • сирене чедър - 150 г
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • чушки - 1 бр. суха (червена )
  • зелени маслини - 6 бр. без костилки
  • червен пипер
  • зелени билки - 1 - 2 ч.л. Провансалски
  • олио
* мерки и количества
Тапас

Начин на приготвяне

В купа нарежете сиренето и чедъра на кубчета. Поръсете с билки и червен пипер.

Маслините и чесъна нарежете на кръгчета, чушката на ивички.

Наредете внимателно сирената в бурканче - стъклено или пластмасово с капак.

Между тях добавете маслините, чесъна и чушката. Излейте отгоре олиото, колкото да ги покрие.

Затворете плътно капачето, да не влиза въздух.

Маринованото сирене с чедър и билки се държи в хладилник на хладно. Готово за консумация след 2-3 дни.

Да ви е сладко! Страхотно в комбинация с други видове тапас.

Класическа дървена дъска с дръжка - Номер 3-9%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класическа дървена дъска с дръжка - Номер 3
5.49 лв.
5.00 лв.
Виж ››

Удобна за употреба и лесна за почистване класическа правоъгълна дървена дъска.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар