Родопски бухти

Аника ВойтАника Войт
Готвач
210
1k
834
341
1
06/08/2020
"Бухти от родопския край - ето затова били толкова вкусни "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 134
  • Преглеждания за месеца861
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Бухти

Начин на приготвяне

Родопски бухти за любителите на пухкави мекици, тиганички и други тестени закуски.

В киселото мляко разтворете содата бикарбонат, разбъркайте добре и оставете настрани. Содата ще се активира и млякото ще шупне.

Яйцата разбъркайте със захарта и солта.

Към тази смес добавете киселото мляко и отново разбъркайте.

Започнете да добавяте брашното на малки части. Получава се меко тесто, което не бива да залепва по пръстите ви.

Разделете тестото на няколко части. Всяка част я разточете на лист с дебелина около сантиметър. Разрежете с нож на ромбоидчета.

Загрейте в дълбок съд олио около два пръста и изпържете рязаните бухти от двете страни до златисто.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар