Родопски бухти

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Родопски бухти2 / 2
06/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Бухти от родопския край - ето затова били толкова вкусни"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 500 г
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 200 г
  • брашно - 1 кг
  • сода бикарбонат - 5 г
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Родопски бухти за любителите на пухкави мекици, тиганички и други тестени закуски.

В киселото мляко разтворете содата бикарбонат, разбъркайте добре и оставете настрани. Содата ще се активира и млякото ще шупне.

Яйцата разбъркайте със захарта и солта.

Към тази смес добавете киселото мляко и отново разбъркайте.

Започнете да добавяте брашното на малки части. Получава се меко тесто, което не бива да залепва по пръстите ви.

Разделете тестото на няколко части. Всяка част я разточете на лист с дебелина около сантиметър. Разрежете с нож на ромбоидчета.

Загрейте в дълбок съд олио около два пръста и изпържете рязаните бухти от двете страни до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: