Летен неустоим чийзкейк

Летен неустоим чийзкейк
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
06/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Летен чийзкейк за прекрасни емоции"

Необходими Продукти

  • блат за торта - 1 бр. пандишпанов, кръгъл
  • заквасена сметана - 400 мл
  • сладкарска сметана - 600 мл
  • къпини - 400 г
  • желатин - 3 пакетчета
  • мед - 2 с.л.
  • нес кафе - 100 мл хладко
  • мента - няколко листенца свежа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пандишпановия блат в тава с падащ ринг. Поръсете го с хладко нес кафе.

Разбийте сладкарската сметана с помощта на миксер на гъст крем. Прибавете заквасената сметана и продължете да разбивате до хомогенност.

Разтворете двете пакетчета желатин по указания на пакета начин. Прибавете 1/3 от желатина към сметановата смес. Разбъркайте и изсипете 1/2 от крема върху блата. Загладете.

Прибавете половината от къпините към останалия крем. Разбийте с миксера до получаването на приятен лилаво-виолетов цвят. Изсипете останалият желатин.

Разбъркайте и изсипете къпиновата смес. Загладете и поставете тавата с плодовия чийзкейк в хладилник за около 30 минути.

Сложете останалите къпини в касерола, добавете меда и 1/2 ч.ч. вода.

Леко заварете сместа. Отстранете от котлона.

Добавете към полученото къпиново сладко пакетче желатин, предварително накиснат в студена вода и леко затоплен на водна баня.

Полейте свежия чийзкейк и го сложете в хладилник за 3-4 часа, за да се стегне.

Преди да поднесете, внимателно отстранете ринга. При нарязването на чийзкейка, потапяйте ножа в гореща вода.

Гарнирайте със свежа мента.

Получава се разкошен, летен неустоим чийзкейк!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Лек десерт! Може да замените къпините и с други плодове.
08.08.2020 08:16