Начин на приготвяне
Сложете пандишпановия блат в тава с падащ ринг. Поръсете го с хладко нес кафе.
Разбийте сладкарската сметана с помощта на миксер на гъст крем. Прибавете заквасената сметана и продължете да разбивате до хомогенност.
Разтворете двете пакетчета желатин по указания на пакета начин. Прибавете 1/3 от желатина към сметановата смес. Разбъркайте и изсипете 1/2 от крема върху блата. Загладете.
Прибавете половината от къпините към останалия крем. Разбийте с миксера до получаването на приятен лилаво-виолетов цвят. Изсипете останалият желатин.
Разбъркайте и изсипете къпиновата смес. Загладете и поставете тавата с плодовия чийзкейк в хладилник за около 30 минути.
Сложете останалите къпини в касерола, добавете меда и 1/2 ч.ч. вода.
Леко заварете сместа. Отстранете от котлона.
Добавете към полученото къпиново сладко пакетче желатин, предварително накиснат в студена вода и леко затоплен на водна баня.
Полейте свежия чийзкейк и го сложете в хладилник за 3-4 часа, за да се стегне.
Преди да поднесете, внимателно отстранете ринга. При нарязването на чийзкейка, потапяйте ножа в гореща вода.
Гарнирайте със свежа мента.
Получава се разкошен, летен неустоим чийзкейк!
Коментари