Начин на приготвяне
Пияно крехко свинско с гъби и сметана - за да превърнете всеки момент в специален повод!
В тиган с незалепващо покритие слагаме 3 с.л. зехтин и 1 скилидка чесън нарязан на 3 да се запържи. После добавяме месо от свински бут, нарязано на хапки, запечатваме за около 5-6 мин. и добавяме 1 ч.ч. бяло вино, и от всички подправки половината (черен пипер, сол, универсална подправка, соев сос, пушен червен пипер), а другата половина оставяме за приготвянето на гъбите.
Задушаваме под капак до извиране на течността и след като изври, запържваме за 2-3 минути и изваждаме месото. Не трябва да има останали нищо по дъното на тигана, освен 3 -те парчета чесън и малко мазнина.
След това добавяме едро нарязаните гъби и маслото, когато то се разтопи напълно добавяме виното и всички останали подправки. Първо задушаваме под капак 15 мин., а после махаме капака и изчакваме течността да изври.
Малко преди да е извряла, добавяме сметаната и оставяме да покъкри не повече от 3-5 мин. След това добавяме към вече готовите гъби - готовото месо и отново изчакваме 3-5 мин. Накрая добавяме и настъргания кашкавал. След минута ястието от свинско със сметана е готово.
Много апетитно блюдо, което напомня на свинска кавърма.