Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен зеленчуков гювеч на фурна

Постен зеленчуков гювеч на фурна

Постен зеленчуков гювеч на фурна
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
06/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Този постен гювеч е толкова богат и вкусен, че няма да забележите липсата на месо изобщо"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 4 глави
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 глава
  • доматен сос - 3 с.л.
  • универсална подправка - зеленчукова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато ви се хапва нещо по-леко, този гювеч с фасул и тиквички, е идеално решение!

Почистете фасула, нарежете го и го бланширайте за около 5-6 минути в гореща вода.

Обелете лука и го нарежете на ситно.

Сложете го в тенджера и го задушете до омекване в олиото. Добавете и почистените скилидки чесън.

Добавете почистените и нарязани моркови и картофи. Гответе 3-4 минути, като разбърквате периодично.

Нарежете тиквичките на кубчета и ги прибавете към останалите зеленчуци. Прибавете и бланширания фасул.

Овкусете със сол и червен пипер.

Изсипете зеленчуците в тава за печене. Добавете 3 с.л. доматен сос. Овкусете с универсалната зеленчукова подправка постния гювеч.

Налейте около 1 1/2 ч.ч. топла вода.

Запечете постното зеленчуково ястие до златист загар.

Вкусен постен зеленчуков гювеч на фурна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: