Начин на приготвяне
Когато ви се хапва нещо по-леко, този гювеч с фасул и тиквички, е идеално решение!
Почистете фасула, нарежете го и го бланширайте за около 5-6 минути в гореща вода.
Обелете лука и го нарежете на ситно.
Сложете го в тенджера и го задушете до омекване в олиото. Добавете и почистените скилидки чесън.
Добавете почистените и нарязани моркови и картофи. Гответе 3-4 минути, като разбърквате периодично.
Нарежете тиквичките на кубчета и ги прибавете към останалите зеленчуци. Прибавете и бланширания фасул.
Овкусете със сол и червен пипер.
Изсипете зеленчуците в тава за печене. Добавете 3 с.л. доматен сос. Овкусете с универсалната зеленчукова подправка постния гювеч.
Налейте около 1 1/2 ч.ч. топла вода.
Запечете постното зеленчуково ястие до златист загар.
Вкусен постен зеленчуков гювеч на фурна!