Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен зеленчуков гювеч

Постен зеленчуков гювеч

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Постен зеленчуков гювеч
Снимка: Маргарита
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
215 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • моркови - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • картофи - 1 кг
  • зелен фасул - 150 г
  • чушки - 4 бр.
  • домати - 500 г
  • зехтин - 1 к.ч.
  • черен пипер - 2 щ.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 2 щ.
  • магданоз - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта ще ви трябва обемен глинен съд, където да наредите на етажи наситнения лук, нарязаните на кръгчета картофи, моркови и чушки, а също и надребнения зелен фасул.

Най-отгоре наредете и парченца домати, като е желателно те да бъдат предварително обелени. Докато редите етажите, не забравяйте да ги овкусите с подправките.

Когато завършите кулинарната си композиция, залейте блюдото с мазнината и го пъхнете във фурната, където да пече на слаб огън не повече от четири часа. Готовото ядене се поднася поръсено с малко магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Аз прибавих и една съвсем малка тиквичка.
27.04.2016 19:24
1