Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Пиле по римски с розмарин и гъби

Пиле по римски с розмарин и гъби

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6468k2k3k3
Пиле по римски с розмарин и гъби2 / 2
07/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Невероятен вкусна рецепта за пиле по римски и гъби"

Необходими Продукти

  • пиле - 800 г
  • розмарин - 4 стръка
  • чесън - 4 скилидки
  • бяло вино - 1 чаша
  • зехтин - 4 с.л. Екстра върджин
  • сол
  • гъби - 400 г
  • сметана - 2 с.л. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви рецепта за пиле по римски с гъби, като по-лек вариант, но вие можете да си приготвите пилето с картофи, нарязани на резени, в същото количество като гъбите.

Различен начин на приготвяне на пилешко месо. Можете да използвате бедрата, крилете, цялото пиле и дори пилешки гърди. Рецептата винаги остава същата и ще видите, че ще стане наистина супер вкусно, важното е ... не пестете от розмарин ... колкото повече сложите, толкова по-добре ще се ароматизира пилето,

Сложете 4 супени лъжици зехтин от екстра върджин в тиган, стръкчетата розмарин и 4-5 скилидки чесън, без да ги белите, оставете да се загреят.

Когато зехтинът се сгорещи, гответе пилето на силен огън в продължение на 5 минути, след което го обърнете и гответе и от другата страна. В тази италианска рецепта е много важно пилето да се запържи добре до покафеняване и хрупкава коричка.

Деглазирайте с половината от бялото вино и го оставете да се изпари, след това добавете сол и намалете котлона.

Гответе пилето за около 30 минути, като добавите почистените и нарязани гъби и останалото бяло вино, обърнете от време на време пилешките порции. Добавете накрая на готвенето 2 с.л. сметана и гответе още две минути, или докато се сгъсти сосът. Сметаната е за тези, които искат повечко сос.

Когато пилето по римски с розмарин е готово, го сервирайте горещо.

Овкусете със сол в края на готвенето.

Можете да замените гъбите с картофи и тогава ще имате, класическо пиле по римски!

Можете да замените бялото вино с червено вино или бира.

Можете също така да направите пилето с розмарин във фурната, 40 минути на 200 градуса.

Пиле с розмарин - лесна, вкусна и бърза рецепта за приготвяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: