Начин на приготвяне
Чушките се срязват на две през средата, почистват се семена, но дръжката остава.
В тиган се загрява олио, запържва се нарязан лук, настърган на ренде морков, докато омекне.
Добавят се кубчета шунка и след минута се прибавя и каймата, да стане на трохи.
Овкусява се с подправките, накрая се добавя домат, нарязан на ситно - само месеста част, и се разбърква, докато изври течността.
Чушките се нареждат в тавичка, с лъжица се пълнят от сместа.
Готовите пълнени чушки се пекат в загрята фурна на 180 градуса около 20 минути.
Чушките с кайма се изваждат и покриват с парчета кашкавал. Запичат се отгоре да се разтопи.
Поднасяме режимните чушки с кайма и шунка, поръсени с кашкавал!
Добър апетит!