Карамелизирани банани

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
19/01/2011
"Според математиците и кръглото е форма, затова избираме през лятото да сме закръглени и с чиста съвест ще си похапнем втора порция карамелизирани банани "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2 бр.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 572
  • Преглеждания за месеца744
  • Преглеждания за седмицата186
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете бананите надълго, после и напряко.

Маслото се стапя в дълбок тиган на силен котлон докато започне да прави пяна. Поставете бананите с нарязаната страна надолу, и ги задушете леко (соте), като разклащате тигана леко за около 1 минута.

Отстранете тигана от котлона и сипете захарта и рома около бананите.

Отново върнете тигана на котлона и продължете запържването докато захарта се стопи, като продължавате да поклащате от време на време тигана, за да се заливат бананите.

Сега добавете подправките и намалете силата на греене. Задръжте още около 2 минути, за да се стегне соса, посипете с ядките раздробени и сервирайте докато е горещо.

Много добро съчетание е с топка ванилов сладолед.

Силиконова скосена шпатула с дървена дръжка-23%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Силиконова скосена шпатула с дървена дръжка
5.00 лв.
3.85 лв.
Виж ››

Силиконовата шпатула е мултифункционално кухненско пособие. Може да я използвате за декорация на сладкиши, за замесване на тесто, за разбъркване на продукти. Винаги ще влезе в употреба, стига да я имате под ръка.

Рейтинг

5 8
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар