Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Грис с карамелизирани банани

Грис с карамелизирани банани

Грис с карамелизирани банани
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
18/06/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Простичко, но вкусно - крем с грис и апетитно карамелизирани банани"

Необходими Продукти

  • грис - 1 пакет бананов, 100 г
  • банани - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч. + 3 с.л. за карамел
  • масло - 30 г
  • прясно мляко - 1 литър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете 200 мл от прясното мляко и накиснете гриса.

Сложете останалото прясно мляко /800 мл/ в касерола и го загрейте.

Прибавете захарта към млякото и разбъркайте.

След като млякото заври, на тънка струя прибавете гриса, като непрекъснато бъркате с помощта на бъркалка.

Намалете степента на котлона, за да не загорите крема с грис.

Ако се притеснявате, може да го направите на водна баня.

След като сместа се сгъсти, прибавете единия банан, нарязан на кубчета и разсипете в подходящи купички.

Аз използвах глинени гърнеца.

Карамелизирайте останалата захар в подходящ съд.

Прибавете маслото и нарязания останал банан.

Гарнирайте гриса с карамелизираната смес.

Грисът с карамелизирани банани е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: