Начин на приготвяне
Отделете 200 мл от прясното мляко и накиснете гриса.
Сложете останалото прясно мляко /800 мл/ в касерола и го загрейте.
Прибавете захарта към млякото и разбъркайте.
След като млякото заври, на тънка струя прибавете гриса, като непрекъснато бъркате с помощта на бъркалка.
Намалете степента на котлона, за да не загорите крема с грис.
Ако се притеснявате, може да го направите на водна баня.
След като сместа се сгъсти, прибавете единия банан, нарязан на кубчета и разсипете в подходящи купички.
Аз използвах глинени гърнеца.
Карамелизирайте останалата захар в подходящ съд.
Прибавете маслото и нарязания останал банан.
Гарнирайте гриса с карамелизираната смес.
Грисът с карамелизирани банани е готов.