Шоколадов грис с карамелизиран банан

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Готвач
171
1k
337
301
2
08/08/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо120
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка е да направите шоколадовия грис. За целта вземете една тенджерка, изсипете млякото със захарта и ги сложете на котлона.

След като се стопли, добавете гриса и шоколада. Разбъркайте до сгъстяване. След това махнете от котлона и добавете 20 г масло. Изсипете във формички за пудинг.

След това започнете да приготвяте карамелизирания банан. Нарежете банана на кръгчета. Вземете един тиган и сложете 20 г масло. На умерен огън.

След това сложете кръгчетата банан и разбъркайте. Добавете кафявата захар, водата, после канелата и щипка сол.

Накрая добавете смлените фъстъци. Разбъркайте добре до получаване на карамел.

Вземете десертни чинии. Обърнете формичката за пудинг и след това го залейте с карамелизирания банан.

Поднесете с усмивка шоколадовия грис с карамелизиран банан.

Лесен и икономичен десерт.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар