Начин на приготвяне
За да започнем с приготвянето на гъбения пастет, се захващаме най-напред с основния продукт.
Сушените гъби ги накисваме във вряща вода и изчакваме да омекнат.
В тиган си разтапяме маслото и към него добавяме задушения лук, чесновите скилидки, нарязаните пресни гъби и мащерката.
Всичко това подправяме със сол и черен пипер който е според вкуса ви. Прибавяме и предварително отцедените гъби.
Заделяме гъбения бульон на страна.
Готвим, докато течността се редуцира и тогава сваляме от огъня.
Оставяме да се охлади и тогава прибавяме крема сиренето.
Готовата смес разбиваме в блендера до хомогенна смес.
Разпределяме готовия домашен пастет в херметически буркани.