Супа от телешки език

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Супа от телешки език3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Телешка супа който обича, на тази рецепта спира поглед"

Необходими Продукти

  • телешки език - 250 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 стрък
  • магданоз - 1/3 връзка
  • фиде - 1 гнездо
  • сол - на вкус
  • ЗА ЗАСТРОЙКАТА
  • яйцa - 1 бр. само жълтък
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешки език измиваме добре и слагаме в подсолена вода да ври на бавен огън. Щом е напълно сварен, го изваждаме, но запазвам бульона.

Изкачваме малко да изстине и го нарязваме на малки парчета.

Подготвяме и измиваме зеленчуците. Лука нарязваме на ситно, а моркова настъргваме на ренде.

Слагаме ги в прецедения телешки бульон на средна степен.

Добавяме наситените целина и магданоз. След около 15 минути добавяме и месото.

Подправяме със сол на вкус.

На финала добавяме фидето и готвим до готовност на телешката супа.

Щом фидето е готово, отдръпваме тенджерата настрани.

Застройваме с жълтък, разбит в кисело мляко и брашно.

Връщаме на слаб огън за няколко минути супата от телешки език.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: