Начин на приготвяне
Телешки език измиваме добре и слагаме в подсолена вода да ври на бавен огън. Щом е напълно сварен, го изваждаме, но запазвам бульона.
Изкачваме малко да изстине и го нарязваме на малки парчета.
Подготвяме и измиваме зеленчуците. Лука нарязваме на ситно, а моркова настъргваме на ренде.
Слагаме ги в прецедения телешки бульон на средна степен.
Добавяме наситените целина и магданоз. След около 15 минути добавяме и месото.
Подправяме със сол на вкус.
На финала добавяме фидето и готвим до готовност на телешката супа.
Щом фидето е готово, отдръпваме тенджерата настрани.
Застройваме с жълтък, разбит в кисело мляко и брашно.
Връщаме на слаб огън за няколко минути супата от телешки език.