Паниран телешки език

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Паниран телешки език1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2-3
"Едно ястие, което може да спечели сърцето на всеки мъж!"

Необходими Продукти

  • карантия - 1 телешки език
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 брой
  • целина - 1/2 глава
  • магданоз - няколко стръка
  • яйца - 2 - 3 броя, за паниране
  • сухари - счукан за паниране или галета
  • сол
  • мазнина - за паниране
  • ябълки - 1 малка
  • вино - 1 к.ч.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л. или оцет
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте телешкия език и го сложете да се свари заедно с едро нарязаните зеленчуци. Обелете телешкия език и го нарежете на филии.

Загрейте мазнина, разбийте яйцата и натрошете сухара. Потапяйте всяко парче език в яйца и галета и изпържете до златист цвят.

Поднесете със сос, приготвен от настърганата ябълка, захарта, виното, лимоновия сок или оцета, подправен с малко сол и сгъстен с 1 с.л. разтворено в малко вода брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: