Ягодов колач

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Ягодов колач1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 120 г
  • ягоди - 750 г
  • пудра захар - 120 г
  • конфитюр - 3 - 4 с.л. ягодов
  • сметана - 300 г
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • мляко - 100 - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със содата, добавете омекналото масло, половината от захарта и млякото и замесете меко тесто.

Готовото тесто се разделя на две части и се слага в две форми за печене с диаметър около 27 сантиметра. Заглаждаме повърхността и печем в предварително загрята на 180 г фурна.

Остатъка от захарта се смесва със сметаната и се разбива на гъст крем.

Намазваме единия колач с конфитюр и отгоре подреждаме половината от пресните ягоди. Отгоре поставяме втория колач, намазваме го със сметановия крем и подреждаме останалите ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: