Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Колач със сирене

Колач със сирене

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Колач със сирене1 / 2
15/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 180 г
  • масло - 80 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 1 - 2 с.л. студена
  • за плънката
  • масло - 30 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 150 мл
  • сирене - 70 г мазно
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме добре изстуденото масло на парчета и го смесваме с пресятото брашно. Добавяме солта и 1-2 с.л. студена вода и замесваме твърдо маслено тесто.

Разстиламе тестото върху предварително намазнена форма за печене, набождаче с вилицата на няколко места и отгоре изсипваме около 1/2 кг бобени зърна. Те ще попречат на тестото да се надигне. Изпичаме тестото в предварително сгорещена на 190 градуса фурна до пожълтяване. Изваждаме го, махаме бобените зърна и го оставяме да се охлади.

Пристъпваме към приготвяне на плънката. Загряваме маслото и запържваме брашното до златисто. Разреждаме с прясното мляко, овкусяваме със сол, черен пипер и индийско орехче и варим на тих огън до сгъстяване.

Сваляме от котлона, добавяме настърганото сирене и предварителното разбити жълтъци и оставяме сместа да се охлади.

Разбиваме белтъците на твърд сняг и ги добавяме към останалите продукти за плънката. Изсипваме плънката върху колача и запичаме ястието още 15 минути в предварително сгорещена на 180-190 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: