Начин на приготвяне
Оризът се сварява с три чаши вода и млякото. Трябва да се получи средно вискозна смес, към която след изстиването се добавят жълтъците, ванилията и захарта. Ако сместа е много течна, може да се сгъсти като се добави грис, но тогава и захарта трябва да е повече.
Добавете сушените плодове - освен стафиди, става добре и със сушен ананас, тогава целият оризов пудинг добива един специфичен вкус на папая или др.
Тази смес или още оризов десерт се запича на фурна.
В отделна купа разбийте белтъците с малко пудра захар за сняг, и залейте готовия пудинг, наръсете с канела и оставете в топлата фурна, докато заливката изсъхне - ако се налага, включете фурната на слабо греене.
Рецептата за оризовия пудинг със стафиди е изпълнена.
Коментари