Начин на приготвяне
Предварително се сварява оризът. Оставя се настрана.
В купа се изсипва захарта, ванилията и двата жълтъка. Разбиват се с телена бъркалка до еднородна смес.
Загрява се млякото на умерена температура и с разбъркване се добавя предварително свареният ориз. Добавя се яйчената смес със захарта. Оставя се на умерен котлон да се сгъсти при непрекъснато разбъркване до точка на кипене - около 2-3 мин.
След като е готова сместа, се изсипва с подходяща керамична купа. Охлажда се.
Посипва се със захар и се карамелизира с горелка. Ако не се разполага с такава, се поставя на грил реотан на пълна мощност на фурната, за да се карамелизира захарта. Охлажда се само докато се стегне захарта и пудингът се сервира.
Оризовият пудинг Брюле е много вкусен.
Източник: So Delicious
Забележка: Ползвала съм ориз Арборио, но може са се замени с всякакъв кръгъл ориз.
Захарта е карамелизирана с горелка за сладкиши.