Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Турски оризов пудинг

Турски оризов пудинг

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Турски оризов пудинг
Снимка: Ники
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
1
"Да ви е сладко с този неустоим турски оризов пудинг!"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • нишесте - 2ч .ч.
  • жълтъци - 4 бр.
  • масло
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото слагаме в тенджера на котлона да заври.

Добавяме захарта, бучка масло и ванилията.

Добавяме и ориза, намаляваме котлона и готвим под капак за около 20 минути.

Ако оризът стане много гъст, разреждаме с вода.

Отнемаме от катлона и добавяме нишестето.

Разбъркваме и сипваме в неголяма тавичка, намазана с масло.

Разбиваме жълтъците и сипваме върху ориза.

Печем оризовия пудинг на 170°C за 50-60 минути.

При поднасянето може да поръсите с канела турски оризов пудинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: