Начин на приготвяне
За пърленките разтворете маята във водата и я оставете да се активира.
Прехвърлете брашното в купа и направете кладенче. Добавете солта, яйцето и олиото и разбъркайте.
Прибавете маята и постепенно замесете средно твърдо тесто.
Разделете тестото на 8-10 топчици (в зависимост от желаната големина на пърленките) и ги разточете.
Всяка пърленка изпечете двустранно в намаслен тиган на силен огън.
За шакшуката нарежете на едро чушките и лука и ги запържете в маслото за 4-5 мин (на среден огън).
Щом започнат да омекват добавете предварително рендосани доматите и овкусете с подправките.
Задушете за 5 мин.
Накрая добавете изварата, разбъркайте и чукнете яйцата отгоре.
Оставете на огъня за 1-2 мин (или до готовност на яйцата) под капак.