Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Лесни домашни пърленки

Лесни домашни пърленки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Лесни домашни пърленки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6-7 бр.
"Домашни пърленки - вкусното допълнение към всяко ястие!"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • бакпулвер - 10 г
  • олио - 70 - 80 мл
  • вода - около 150 мл топличка
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • масло - за намазване
  • подправки - сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, сминдух и т.н.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете брашното, солта, бакпулвера и захарта. Долейте мазнината и започнете да бъркате, докато се получат трохи.

Постепенно доливайте леко топлата вода, като целта е да получите средно меко тесто, което не трябва да лепне. Омесеното тесто оставете за почине за 15 минути.

Загрейте голям сух тиган и оформете около 6-7 питки от тестото. Всяка питка се разточва в кръгла форма и се пече за около 2 минути от всяка страна.

Готовите питки намажете с масло щом извадите от тигана. По желание докато се пекат от втората страна, намазвайте с масло и поръсвайте с подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
56
49
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Dimcho Ganchev
Dimcho Ganchev
Този тип пърленки е като маслено тесто, но е изключително бързо и ефектно, 30 мин след прочитане на рецептата можете да ги ядете. Изпробвано, давам максимална оценка.
За да станат мехури и самата пърленка да стане куха в средата, трябва рецепта с мая, но и поне час и половина.
21.01.2018 22:54
Маркжва
Маркжва
Тестото е чудесна основа за пица.Изпробвано.
19.10.2014 21:43
2
СЕСЕ
СЕСЕ
С МАЯ СТАВАТ МНОГО ХУБАВИ ПРОБВАИТЕ
18.11.2013 10:02
7
Ozzo
Ozzo
Добре станаха. Обаче не ми бухнаха сякаш достатъчно, с типичните за пърленка мехури ... някъде да съм сбъркал???
03.09.2013 22:53
3
Дамянка Василева Гъркова
Дамянка Василева Гъркова
Добре изглеждат-ще опитам !
27.08.2013 19:00
1
6