Начин на приготвяне
Изсипете киселото мляко в дълбока купа.
Добавете яйцата, като отделите белтъка от едното яйце.
Добавете солта и захарта.
Постепенно на няколко пъти добавете брашното заедно със содата.
Замесете меко и нелепнещо тесто.
Покрийте тестото и го оставете да почине за 10 минути.
През това време направете плънката.
Настържете сиренето и кашкавала. Смесете ги и добавете белтъка, който бяхте отделили от едното яйце. Разбъркайте добре.
Разделете тестото на 8 части и ги оформете на топки.
Всяка топка разточете в кръг с дебелина 2 мм
Сложете по 1 супена лъжица от плънката в едната половина на кръга и прегънете за да получите полумесец.
Преди това намажете краищата на тестените закуски с вода, за да могат лесно да се слепнат.
Печете пърленките на котлона в тиган на среден огън без мазнина.
Готовите и още горещи пърленки намажете с краве масло.
Тези пърленки стават невероятно вкусни.
А колко неустоимо ухаят домашните пърленки с пълнеж...
Добър апетит!
Коментари
Аз вместо сирене настъргах моцарела както и шарена сол от горе на плънката ?
Само ще кажа че не стигнаха и днес искат пак ,но този път със сирене ?
Благодаря отново и Велесо посрещане на празниците. ❤️