Летен пълнен шаран в смокинови листа и салвия

56
162
65
14/08/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо100
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и осоляване шарана. Оставяме го на страна, да си поеме ароматите, и през това време измиваме и кълцаме гъбите.

След това редим ябълката и слагаме всичко на тигана.

Овкусяваме гъбите и ябълката с черен пипер и чакаме, докато омекне всичко.

Прибавяме орехите и пълним шарана с това, като преди да го зашием, нарязваме лимона на кръгчета и го слагаме в рибата с няколко стръка девесил.

Салвията, останалата част от девесила, нареждаме върху пълнения шаран.

Увиваме го в предварително опарените смокинови листа.

Наливане виното отстрани и печем летния пълнен шаран в смокинови листа и салвия на горен и долен реотан 200 градуса за 2 часа.

Комплект вилица и нож за скара-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект вилица и нож за скара
8.99 лв.
6.92 лв.
Виж ››

Специално предложение за всички майстори на барбекюто - стилен комплект вилица и нож за скара, с които ще приготвите перфектните ястия за семейните събирания

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар