Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мезета»Бързо мезе от лук за бира

Бързо мезе от лук за бира

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1831k3701k2
Бързо мезе от лук за бира
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
14/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Страхотно мезе за бира - отваря глътката и апетита"

Необходими Продукти

  • червен лук - 2 бр.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • олио
  • хималайска сол - на вкус
  • пипер меланж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете червения лук на кръгчета с дебелина около половин сантиметър.

В дълбока чиния разбийте яйцата с хималайска сол и пипер меланж.

В друга дълбока чиния изсипете брашното и също може да добавите щипка сол по желание.

След това вземете тиган с незалепващо покритие. Сложете го на котлона на средна степен, сипете в него олио и изчакайте, докато хубаво загрее.

Вземете едно от лучените кръгчета, потопете го в яйцата, след това го оваляйте в брашно и го сложете в тигана.

Когато е готово, го обърнете от другата страна. Това се повтаря, докато не свършат всички лучени кръгчета за биреното мезе.

Стават супер бързо и лесно.

Сервирайте бързото мезе от лук за бира с охладена бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: