Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Горско мезе за бира

Горско мезе за бира

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Горско мезе за бира
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ароматно мезе за бира, което може да ви приготви само опитен гъбар"

Необходими Продукти

  • манатарки - 1 кг гъби
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • брашно
  • бира - 3 с.л.
  • черен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и измиват. Подсушават се много хубаво. Не трябва да има никаква вода по тях.

Нарязват се на филийки с дебелина 0.5 см. Яйцата се разбиват като за омлет и към тях се добавят брашното, бирата и малко черен пипер.

Всичко се разбърква до смес малко по гъста от тесто за палачинки. В тиган се излива олиото да загрее.

Всяко едно парче гъба се потапя в панировката и се слага да се пържи в силно загрятото олио.

Когато се изпържат гъбите се извъждат върху домакинска хартия и се поръсват с още малко черен пипер.

Слагат се в чиния и се поднасят с ледена бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: