Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Патладжаново мезе за бира

Патладжаново мезе за бира

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Патладжаново мезе за бира
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Тези патладжани с топено сирене и кашкавал сериозно ухажват бирата ви"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 - 3 бр.
  • кашкавал - 300 г
  • топено сирене - за мазане с вкус на шунка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и почистват. Нарязват се на филийки дебели около 0.5 см. Подреждат се върху домакинска хартия на един ред и се посоляват. Така престояват около 30 мин, да си пуснат горчивата вода. Подсушават се.

В голяма тава се постила хартия за печене. Патладжановите филийки се подреждат една до друга и се слагат да се пекат в леко загрята фурна. След около 5 мин печене парчетата патладжан се обръщат.

След още 2- 3 мин тавата се изважда и всяко едно парче леко се намазва с малко топено сирене и се подреждат в тавата по същият начин, по които са били.

Кашкавалът се настъргва и с него се поръсват парченцата. Пекат се още 2-3 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: