Начин на приготвяне
Зеленчуците се измиват и нарязват на сравнително еднакви парчета.
Желателно е тиквичките да се нарежат на по-дебели шайби, за да не се разкъсат при печенето и да изпаднат от шишчето.
Подбират се различни цветове зеленчуци, за да е по-пъстро зеленчуковото шишче. Самите шишчета се накисват във вода, след което на тях се нанизват различните зеленчуци.
Веган зеленчуковите шишчета се поливат със зехтин и поръсват със сол, смлян черен пипер, сух риган и босилек.
Пекат се на намазнена скара, като се обръщат за да се изпекат от всички страни.
Времето на печене зависи от това, дали ги предпочитате напълно изпечени или хрупкави. Опитайте!
По желание може да приготвите и веган майонеза към печените зеленчуци.