Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Шийтаке мезе за вино

Шийтаке мезе за вино

Шийтаке мезе за вино
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"Внимателно изберете виното, защото мезето от гъби шийтаке е наистина специално"

Необходими Продукти

  • гъби шийтаке - 400 г
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 2 с.л
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите Шийтаке, без да ги миете и белите.

Ако са ви големи, ги разрежете на половинки, а ако са малки - ги оставете така.

В тиган сложете 2 с.л зехтин и запържете гъбите.

Котлонът ви трябва да е силен, защото в противен случай рискувате, вместо да се пържат, да се сварят. Сложете солта и черния пипер.

Нарежете магданоза на дребно. Добавете чесъна, също нарязан на дребно.

Сложете 1 с.л зехтин и разбъркайте.

Следете внимателно гъбите и щом забележите, че са готови, добавете магданозената смес.

Разбъркайте веднъж и изключете мезето за вино. Махнете веднага от огъня, защото чесънът може да прегори.

Оставете Шийтаке мезе за вино леко да се охлади и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: