Кондензирано мляко за спешни случаи

Веселина КацареваВеселина Кацарева
Помощник Готвач
78
294
100
126
14/08/2020
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо59
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 3 с.л.
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
  • ванилена захар - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се поставя в касерола или малка тенджера, за да се карамелизира. В една чашка се слага нишестето и малко количество от млякото, след което го разбиваме, така че да не останат бучици. Оставяме го настрани.

Когато захарта се разтопи, веднага се добавя и останалото мляко. Трябва да се внимава много, за да не загори захарта, защото още дълго ще стои в касеролата.

След като се прибави прясното мляко, постоянно се разбърква. Когато течността заври, котлонът се намаля на средна скорост и се прибавя разбитото нишесте. След него се слага и ванилената захар.

Трябва постоянно да се разбърква, за да не загори. Ще са нужни около 15 - 20 минути, за да се сгъсти. Когато това стане, домашното кондензирано мляко е готово.

Когато изстине, може да се сложи в бурканче и да се съхранява в хладилник за спешни случаи.

С кондензирано мляко може да се приготвят сладкиши, торти, кремове, сладоледи и други сладки изкушения.

Имайте предвид, че когато се свали от котлона, млякото ще се сгъсти още повече, така че го махнете една идея по-рядко.

Стилна практична лимоноизтисквачка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна практична лимоноизтисквачка
4.00 лв.
Виж ››

Всяка кухня се нуждае поне от една лимоизстисквачка. Освен като добавка към полезни фрешове, прясно изцеденият лимонов сок е чудесна добавка към салати. Без съмнение ще ви се налага често да използвате своята лимоноизстисквачка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар