Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Кондензирано мляко за спешни случаи

Кондензирано мляко за спешни случаи

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85458119
Кондензирано мляко за спешни случаи
Снимка: Веселина Гърдева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 3 с.л.
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
  • ванилена захар - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се поставя в касерола или малка тенджера, за да се карамелизира. В една чашка се слага нишестето и малко количество от млякото, след което го разбиваме, така че да не останат бучици. Оставяме го настрани.

Когато захарта се разтопи, веднага се добавя и останалото мляко. Трябва да се внимава много, за да не загори захарта, защото още дълго ще стои в касеролата.

След като се прибави прясното мляко, постоянно се разбърква. Когато течността заври, котлонът се намаля на средна скорост и се прибавя разбитото нишесте. След него се слага и ванилената захар.

Трябва постоянно да се разбърква, за да не загори. Ще са нужни около 15 - 20 минути, за да се сгъсти. Когато това стане, домашното кондензирано мляко е готово.

Когато изстине, може да се сложи в бурканче и да се съхранява в хладилник за спешни случаи.

С кондензирано мляко може да се приготвят сладкиши, торти, кремове, сладоледи и други сладки изкушения.

Имайте предвид, че когато се свали от котлона, млякото ще се сгъсти още повече, така че го махнете една идея по-рядко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: