Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Жабешки бутчета»Жабешки бутчета по провансалски

Жабешки бутчета по провансалски

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Жабешки бутчета по провансалски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3-4
"Невероятен деликатес, с който искаме да зарадваме заклетите фенове на Френската кухня"

Необходими Продукти

  • жабешки бутчета - 600 г средно големи
  • масло - 120 г
  • олио - 1/2 с.л.
  • прясно мляко - 70 г
  • магданоз - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • брашно - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме прясното мляко със сол и черен пипер. Потапяме добре почистените жабешки бутчета последователно в прясното мляко и брашното.

Загряваме олиото, добавяме 50 г масло и изпържваме бутчетата по зачервяване (около 12-14 минути). Когато бутчетата се запържат, заливаме лимоновия сок, прибавяме ситно нарязания магданоз и чесъна, който сме запържили в остатъка от маслото.

Гарнираме ястието с резени лимон, заливаме с маслото, в което сме запържили чесъна и поднасяме още горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
42
31
21
10
Дай твоята оценка: