Кашка с гъби

Кашка с гъби
Снимка: Кристина Бонева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Вкусна каша с гъби за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • гъби - 600 г (печурки или каквито предпочитате)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • вода - 600 - 700 мл
  • олио - 30 мл
  • масло - 30г
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • чубрица
  • джоджен
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в смес от олио и масло. Няколко минути по-късно се добавя нарязаният на филийки чесън.

Запържва се още малко и се слагат гъбите, които предварително са измити с четка и също са нарязани на филийки.

Продуктите се оставят на котлона да се задушат и да се изпари водата, която гъбите пускат, след което в тенджерата се добавят червеният пипер и брашното, разбъркват се енергично за не повече от минута и се налива водата.

Слагат се подправките и кашата се оставя на тих огън около 15-20 минути.

Преди поднасяне гъбената кашка се поръсва с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: