Ягодов ориз

Елена ТодороваЕлена Тодорова
Чирак
947
61
138
15/09/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо959
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза, заливаме го с горещо мляко, добавяме солта и сваряваме до омекване. Докато ориза ври, почистваме ягодите, пресоваме ги и ги добавяме към млечно-оризовата смес.

Сваляме сместа от котлона. Добавяме захарта, разбъркваме за да се овкуси равномерно и оставяме да се охлади. Заливаме изстиналата смес с брендито и половината от сметаната и разпределяме в подходящи чашки. Прибираме в хладилник за да се втвърди.

Преди поднасяне украсяваме с остатъка от сметаната.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар