Богородична питка с бърз квас

Мария БожиловаМария Божилова
Помощник Готвач
236
944
704
272
3
16/08/2020
Приготвяне120 мин.
Готвене60 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо209
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Питки

Начин на приготвяне

Затопля се 100 мл прясно мляко. Добавя се захарта и разбърква до разтопяване.

Прибавя се маята и 3 с.л. брашно. Разбърква се много добре и се оставя кваса да втаса, докато удвои обема си.

Брашно се пресява и се прибавя 3 с.л. олио, солта, 3 бр. яйца, останалото прясно мляко и кваса.

Омесва се меко гладко тесто и се оставя да втаса за 1 час до удвояване на обема си.

Тестото се разделя на 8 части, всяка от които се разточва на фитил, който се усуква и навива на кръг, след което се поставя в тава с хартия за печене и намазана с олио.

Приготвената питка се оставя да втаса още 15 мин.

Намазва се с разбъркано яйце и 1 с.л. олио.

Пече се 60 мин в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар