Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Пухкав омлет с шунка и кашкавал в гювече

Пухкав омлет с шунка и кашкавал в гювече

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Пухкав омлет с шунка и кашкавал в гювече2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Нетипичен начин за приготвяне на пухкав омлет - в гювече"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • шунка - 150 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, нарязваме шунката на ситни парченца. След това настъргваме кашкавала.

В дълбока купа разбиваме добре яйцата и добавяме прясното мляко.

Прибавяме към тях нарязаната шунка, настърганият кашкавал и овкусяваме със сол и малко черен пипер.

Намазваме добре с масло едно гювече и изсипваме сместа в него.

Печем на вентилатор на 190 градуса до готовност.

След като е готов омлетът, минаваме по всички страни на гювечето с ножче, за да може да излезе лесно.

Обръщаме в чинийка пухкавия омлет с шунка и кашкавал в гювече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: